20 Jaar Sana
02 februari 2023
20 Jaar Sana praktijk voor complementaire geneeskunde. De complementaire geneeskunde is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg.

MEDICIJNRESTEN IN DRINKWATER
27 oktober 2022
Er is veel aandacht voor klimaat en milieu. Een onderwerp dat mij na aan het hart ligt en waar ik al eens eerder een blog over schreef in 2018: medicijnen in drinkwater. Regelmatig horen we in het nieuws dat de drinkwaterbedrijven niet meer in staat zijn om medicijnresten uit ons drinkwater te halen. Vervolgens een luide roep, dat de drinkwaterbedrijven betere methodes moeten bedenken om dit wel te kunnen doen. Vissen worden steriel door de anticonceptiepil in het water en via drinkwater...

25 augustus 2020
De maagzuurparadox: de meeste maagklachten worden veroorzaakt door een tekort en niet een teveel aan maagzuur.

13 maart 2020
Het Coronavirus verspreidt zich ook over Nederland. Wat kun je doen om jezelf te beschermen tegen besmetting?

10 oktober 2019
De griepprik: wel of niet

15 juni 2018
Herken je dit ook? Je hebt besloten om gezonder te gaan eten. Je wil jouw gezondheid verbeteren of je wil een paar kilo kwijt. Nu dat is boffen, want nog nooit was er zo veel informatie te vinden over voeding. Boeken, tijdschriften, tv-programma’s en internet: in alle media kun je lezen over wat gezonde voeding is. Echter dat is ook meteen het probleem. Er zijn eindeloos veel verschillende voedingsadviezen en ze zijn allemaal anders en soms zelfs tegenstrijdig aan elkaar.

24 april 2018
Bewust zijn van wat we slikken. Denken we na bij wat we slikken? Wat zijn de consequenties voor ons zelf en onze omgeving?

09 april 2018
Afgelopen weekend was het dan zover: heerlijk lenteweer. Lekker naar buiten om te genieten van het zonnetje. Behalve als je hooikoorts hebt. Het uitlopen van bomen en struiken kan klachten veroorzaken: overmatig niezen, jeukende ogen, loopneus, benauwdheid en vermoeidheid. De hooikoortsperiode is aangebroken. Deze kan wel duren tot oktober. Hoe vaak komt het voor? De laatste jaren neemt het aantal mensen, dat hooikoortsklachten heeft toe. Men vermoedt dat het milieu, roken, toenemende hygiëne...