Kunnen complementaire en reguliere geneeskunde samen?

WE HELPEN ELKAAR

De reguliere en complementaire geneeskunde vullen elkaar aan en kunnen naast elkaar werkzaam zijn.  Bloeduitslagen en andere onderzoeksresultaten uit de reguliere geneeskunde kunnen de complementaire behandeling ondersteunen. Andersom kunnen bevindingen van de complementaire geneeskunde behulpzaam zijn bij de reguliere behandeling.

 

 

WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR EN INFORMEREN ELKAAR

Bij het voorschrijven van natuurlijke middelen wordt rekening gehouden met de reguliere medicatie (middelen die de dokter voorschrijft). Er kan een interactie zijn tussen kruiden en medicijnen. In dat geval zoek ik naar een alternatief middel of een andere oplossing.

 

Het is mogelijk dat in de loop van de behandeling, medicijnen kunnen worden afgebouwd. Dit gaat altijd in overleg met de voorschrijvend arts. Het is verstandig om jouw arts/behandelaar op de hoogte te brengen/houden van jouw complementaire behandeling.  Evenals dat ik graag op de hoogte ben en blijf van behandelingen van collega's.

 

Ik zal je nooit adviseren om te stoppen met medicijnen die je gebruikt. Wel kan ik je adviseren om met de voorschrijvend arts te overleggen of medicijnen nog nodig zijn.

 

Patiëntervaring

Annemiek N.

De behandeling door Colette heb ik als een goede aanvulling ervaren op het traject van psychologische begeleiding waar ik in zat.

Lees verder...