Voeding

Voeding staat in de belangstelling. Het bewustzijn van de invloed van voeding op onze gezondheid neemt toe. Internet staat bol van voedingsadviezen. Hoe weet je nu welke voeding goed is voor je?

Maatwerk

Voeding is maatwerk. Uw stofwisseling bepaalt wat goede voeding is voor u. Ik help u ontdekken welke voeding goed voor u is. Veel mensen eten met hun "hoofd"(ik heb gelezen dat dit gezond is) in plaats van met "hun buik" (ik vind dit lekker). Bij voedsel wat u lekker vindt loopt niet alleen het water in uw mond.  Ook de spijsverteringssappen in uw buik zullen gaan stromen. Eten wat bij u past versterkt uw energie.  

Voedselintoleranties en - allergieën

Veel gezondheidsklachten, ook psychische ontstaan door het eten van voedingsmiddelen, die niet goed verdragen of verteerd worden. Deze niet-allergische voedingsintoleranties komen veel vaker voor dan voedingsallergieën. Het opsporen en behandelen van allergieën en niet allergische voedselintoleranties vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling. 

 

Spijsvertering

"Je bent wat je eet" zei Hippocrates al. Daar kunnen we aan toevoegen: "Je bent wat je verteert". Je kunt nog zo gezond eten en voedingssupplementen slikken. Wanneer de spijsverteringsorganen niet goed werken worden de voedingsstoffen onvoldoende opgenomen. Het herstellen van de spijsvertering ligt aan de basis van weer gezond worden.