Patiëntervaringen


Ine B.: Wat een wereld van verschil als ik terugkijk naar hoe ik bij je binnenkwam. Dankjewel! 

 

Jarenlang dacht ik dat ik maar gewoon moest leren leven met altijd buikpijn, snel last van mijn darmen, zwarte vlekken voor mijn ogen als ik iets te snel opstond, weinig energie hebben en altijd maar niezen en snotteren. De huisarts kon me niet helpen dus heb ik contact met Colette gezocht. De kleine vrees dat dit misschien wat te zweverig zou zijn voor mij was volledig onterecht. Direct na de start van mijn behandeling merkte ik al verbetering. Met veel geduld en uitgebreide uitleg van Colette zijn de eerdergenoemde klachten ondertussen verdwenen en voel ik me beter dan ooit. En dat puur door de juiste voedingssupplementen slikken, wijzigingen in mijn eetpatroon doorvoeren en een microbioom onderzoek. Een wereld van verschil, dit had ik jaren eerder moeten doen!


Ilse v. B: “Door de professionele behandeling en begeleiding van Colette zijn de aanhoudende klachten die ik bleef houden na een besmetting met COVID-19 aanzienlijk verminderd. Erg fijn dat ze ook een aantal andere klachten, die al langer bestonden, heeft aangepakt. Zo heb ik geen last meer van migraine en ook mijn overgangsklachten zijn zo goed als weg. Ik leef veel gezonder, voel me fitter en ben inmiddels 13 kilo afgevallen, mede door de behandeling, tips en steun van Colette. Ik ben haar erg dankbaar en kan haar behandeling zeker aanbevelen.”

 


Inge K: "Wel heel erg bedankt voor alles wat je voor me gedaan hebt. Ik ben toch maar mooi van de omeprazol af en mijn spijsvertering heeft echt een boost gekregen. Ik maak overigens nog steeds ‘je brood’ en eet zo glutenvrij-arm mogelijk. "


Piet B: "Na bijna 20 jaar van april tot oktober rondgelopen te hebben met behoorlijk vervelde handen, mag ik het nu meemaken dat mijn handen er bijna ongeschonden uitzien. Bezoeken aan diverse artsen, dermatologen, homeopaten e.d. mochten tot nu toe niet baten.

 

Heel toevallig kwam ik terecht bij Colette Möhlmann en reeds na 5 behandelingen, een aantal voedingsadviezen en enkele voorgeschreven voedingssupplementen zien mijn handen er weer normaal uit. Behalve het geweldige resultaat van de behandelingen ben ik ook zeer enthousiast over haar manier van werken en haar snelle en duidelijke communiceren."

 


Ilse H: "Colette is een top professional. De wijze waarop zij verbanden legt, oorzaak en gevolg uitlegt en toelicht wat haar behandeling gaat doen is een verademing. Nog fijner natuurlijk dat al die vervelende klachten ook werkelijk weg zijn!! "

 


Patty: "In ieder geval super bedankt voor de afgelopen behandelingen! Ik heb zoveel meer energie en m’n hooikoortsklachten zijn zo goed als weg. Ontzettend bedankt!!"

 


Floortje P.

"Als ik terug kijk op afgelopen periode kan ik je niet vertellen hoe blij ik ben met hoe ik mij nu voel. Niet alleen begrijp ik mijn lichaam beter maar voelt het ook alsof ik de macht over mijn lichaam terug heb."


Laura S.

"Al jaren had ik veel buikpijn. Vooral na het eten kreeg ik veel last. Soms was het zo erg dat ik niet kon werken en thuis op de bank moest blijven zitten. Via een vriendin kreeg ik de tip om naar Colette te gaan. Tijdens de eerste afspraak kon ik mijn verhaal doen en kwamen er meteen dingen naar voren die invloed zouden kunnen hebben op mijn buik. Door middel van de bioresonantie kwam er naar voren dat het probleem niet zo zeer aan mijn darmen lag, maar aan mijn lever. Ik kreeg toen verschillende homeopatische middelen voorgeschreven die er voor zouden zorgen dat de buikpijn weg ging. Het bleek om een virus te gaan die zich niet zomaar liet opruimen. Uiteindelijk ben ik na vier afspraken van mijn buikpijn af. Ik weet waar het probleem zit en waar ik rekening mee moet houden. Daarnaast kwamen we er ook achter dat mijn huidige dieet om aan te komen niet past bij wat mijn lichaam nodig heeft, deze laatste ontdekking heeft ervoor gezorgd dat ik nu nauwelijks meer buikpijn heb en weer beetje bij beetje aankom. Het is ontzettend bijzonder dat vele dokters niet konden vinden wat het was en het nu binnen een half jaar is opgelost."


Pleun den H.

"Ik loop al vanaf mijn 15de met extreme buikklachten en eczeem en dit werd naarmate ik ouder werd steeds erger. Als baby had ik deze klachten trouwens ook al weten mijn ouders me te vertellen. Ik ben nu ondertussen 19 jaar en voel me op dit moment (gedeeltelijk) weer als een 19 jarige. Klinkt misschien raar, maar ik heb vanaf mijn 15e het gevoel gehad dat ik al 50 was. Ik ben heel vaak naar de huisarts geweest voor deze klachten en uiteindelijk doorgestuurd geweest naar het ziekenhuis. Hier hebben ze van allerlei onderzoeken uitgevoerd, maar helaas zonder resultaat. Uiteindelijk besloten ze (de artsen) bij gebrek aan een oplossing dat het een spastische darm was. Mijn moeder kwam met het voorstel om naar Sana te gaan. Ze had gehoord via een vriendin dat homeopatie erg goed schijnt te helpen. Hopeloos hebben we in januari 2011 Colette van Sana gebeld een afspraak gemaakt. Half januari ben ik er naar toe gegaan en ze heeft me getest op allerlei stoffen. Ik had geen flauw benul van wat ze aan het doen was en zat zelf constant naar haar hand te kijken of ze niet stiekem met dat stokje aan het bewegen was!De uitslag was heel onverwachts, ik had een overgevoeligheid voor gluten en tarwe (coeliakie), ook was mijn lever helemaal uitgeput (mede door Pfeiffer). Spelt en citrusvruchten kon ik ook niet verdragen. Hele omslag dus. Vanaf die dag heb ik geen gluten/tarwe/spelt/citrusvrucht meer aangeraakt. Een paar weken nadat ik bij Colette was geweest waren mijn steken/krampen/diaree/verstoppingen weg. Ik zag er niet uit, zat onder de eczeem maar volgens Colette was dat omdat alle troep er nu uitkwam via mijn huid. Ik moest haar wel geloven, want ze was mijn enige hoop en (wetenschappelijke) artsen hebben me al zo vaak teleurgesteld dat ik die niet meer kon geloven. Rond april begon het weg te trekken en ik voelde me qua energie ook een stuk beter! Ik kon eindelijk weer gaan stappen zonder dat ik om 10 uur al naar huis moest. Nu hield ik het ongeveer tot 12 uur uit. Ook niet super natuurlijk, maar wel een vooruitgang.Afgelopen maanden is het alleen maar vooruit gegaan en al weet ik nu nog steeds niet precies wat Colette met me gedaan heeft in al die ‘sessies’, wat ik wel weet is dat ze mijn leven heeft verbeterd en ik me weer begin te voelen zo als het hoort, als een 19 jarige! Ik ga komend jaar weer studeren en zolang ik me aan mijn dieet houd gaat het prima met me!"


Cynthia B.

"Ik kwam met de klachten artritis psoriatica, darmklachten, hormoonklachten en vermoeidheid. Ik heb de behandeling als heel prettig ervaren en het is goed vol te houden. Het dieet gaat wel met ups en downs maar als ik te lang de fout in ga trekt mijn lichaam aan de bel waardoor ik wel weer terug begin om me eraan te houden. Ik begin een goede balans te vinden in wat ik wel kan eten en niet. Ik voel me goed, heb weinig gewrichtsklachten meer en ben veel minder moe!! Darmklachten zijn ook verdwenen tenzij ik verkeerde dingen eet. Ook mijn psoriasis is bijna weg!!! Hormonaal is ook alles verbeterd, ongesteldheid is regelmatiger en ik heb geen last meer van nachtelijk zweten. Al met al ben ik erg blij met de behandeling en dat ik bij je ben geweest. Bedankt voor alles."


Inge R. 

"Ik wil even reageren op de behandeling en de door jou voor mij uitgezochte voedingssupplementen. Ik slik deze nu een kleine week en merk nu al een groot verschil in positieve zin. Echt heel blij, zware gevoel is weg en zo goed als geen opvliegers meer. En voel mij veel energieker. Wilde je dit even laten weten". 

 


Annemiek N.

"De voorgeschreven middelen ondersteunden (in de meeste gevallen) mijn herstel en het verminderen van de stress gerelateerde klachten. Ook het aanpakken van mijn darmklachten en problemen met de schildklier zijn pure winst geweest. De behandeling door Colette heb ik als een goede aanvulling ervaren op het traject van psychologische begeleiding waar ik in zat. Het mooie van een natuurgeneeskundige behandeling: het lichaam wordt als één geheel gezien en niet als losstaande elementen. Daarnaast was er ook aandacht voor mij als persoon en voor de meer psychologische kant van mijn klachten. Hoe ga je om met stress, hoe streng ben je voor jezelf, kun je grenzen stellen? Door kritische vragen te stellen, heeft Colette mij aan het denken gezet en een duw in de juiste richting gegeven. Waar de reguliere geneeskunde pas na een aantal maanden een antwoord had op mijn vraag wat er aan de hand was, had Colette het vanaf het begin af aan helemaal juist! Teveel hooi op mijn vork in combinatie met mijn persoonlijkheid (geen nee kunnen zeggen, iedereen te vriend willen houden geen grenzen stellen etc) hadden geleid tot overbelasting met volledige uitputting tot gevolg. Beetje bij beetje krabbelde ik op. Het gaat nu beter maar rust en ruimte voor mezelf nemen, blijven wel aandachtspunten……..Dank Colette, voor je bijdrage aan mijn herstel!"


Moeder vertelt over zoon Lasse.

"Ik wil je bij deze even de laatste vorderingen doorgeven . Het gaat de laatste weken eigenlijk erg goed!!! Begin maart zijn we op wintersport geweest. Skiën is natuurlijk niet de beste sport om te gaan doen als je pijnlijke benen hebt. We hebben heel rustig aan gedaan. Hij mocht zelf aangeven wat hij wilde en kon. Het ging steeds beter en hij leek zijn eigen benen weer te vertrouwen. Deze vakantie leek een knop bij hem te hebben omgezet. Waarschijnlijk ook omdat alles relaxed was en er geen druk op de ketel stond. Na deze week hebben we de voetbaltraining en tennistraining ook heel geleidelijk weer geïntroduceerd. Daarbij houdt hij het heft zelf in handen, als hij het teveel vindt worden dan kan hij stoppen. De medicatie neemt hij elke dag trouw in, daar blijven we mee doorgaan tot het op is. We zien een compleet ander kind dan een aantal weken geleden. Hij is weer vrolijk, opgewekt en sport nu weer op zijn oude niveau (hij heeft er ook weer lol in). We houden het allemaal nog wel goed in de gaten en zorgen voor genoeg ontspanning en rust. Met de speltproducten blijven we doorgaan. Heel erg bedankt voor jouw behandelingen en advies."


Ingrid G.

"Uiteindelijk ben ik tot augustus 2012 in behandeling geweest voor bioresonantietherapie. Het resultaat was geweldig, ik had (bijna) geen eczeemklachten meer en mijn astma was stukken verbeterd. Ik gebruikte vele medicijnen voor eczeem en astma, maar heb deze medicijnen nu bijna niet meer nodig (op enkele na). Afgelopen week heb ik weer mijn jaarlijkse longfunctietest gehad. Aangezien ik bijna geen medicijnen meer gebruik was ik erg benieuwd naar de uitslag. De uitslag was nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar, alleen waren de longfunctietesten nu stabieler en zelfs beter dan vorig jaar! Hierdoor hoef ik pas in 2014 weer een nieuwe longfunctietest te ondergaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit mede door de bioresonantietherapie komt, alhoewel de longfunctiearts niet achter deze alternatieve therapie staat (want het is niet bewezen dat dit daadwerkelijk positieve resultaten geeft), nadat ik mijn verhaal vertelde. Ik vind het jammer dat ik niet eerder informatie/ervaringen heb vernomen over bioresonantietherapie of dat er niet meer aandacht wordt besteed aan deze therapie, want dan was ik al veel eerder begonnen met deze therapie. Gezien mijn toch wel ernstige eczeemklachten en de goede ervaringen die ik heb met bioresonantietherapie (ook nu ik sinds enkele maanden niet meer onder behandeling ben), kan ik dit iedereen met eczeemklachten ten zeerste aanraden."


L.

"De heersende norm om verantwoording af te leggen over het gebruik van alternatieve geneeswijze lijkt groot. Mijn neiging om verantwoording af te leggen over waarom alternatieve geneeswijzen een fijne hulpbron kunnen vormen is volledig verdwenen nadat ik in aanraking ben gekomen met de SANA praktijk. De wens om bepaalde klachten te verklaren werd minder, ik durfde meer in contact met mijn gevoel te komen, en in de praktijk bleek er daadwerkelijk iets aan de hand te zijn. Jarenlange buikklachten namen langzaamaan af tot ik op een gegeven moment kon zeggen: "Ik voel me eigenlijk heel goed, volgens mij is het goed zo". Dit was zo geweldig, na jarenlange zoektochten en diverse vormen van hulp, ben ik bij Colette voor het eerst volledig zonder klachten de deur uitgelopen. Bovendien heb ik geleerd signalen van mijn lichaam zelf te leren kennen, zodat ik ook vanaf nu zelf verder kan groeien. Voor iedereen die twijfelt wil ik graag zeggen het een kans te geven, ook al staat je omgeving er misschien niet voor open. Naar jezelf, je lichaam en gevoel, luisteren is de grootste en mooiste les die ik geleerd heb."