CZ stopt met het vergoeden van mijn behandelingen per 1-1-19

Terheijden, 12 december 2018

 

 

 

 

 

Geachte patiënt(e),

 

Indien u verzekerd bent bij CZ is dit bericht van belang voor u. Onder CZ vallen ook OHRA en Nationale Nederlanden.

 

CZ heeft recent besloten om vanaf 1 januari 2019 mijn behandelingen niet langer te vergoeden. In 2016 heb ik net als veel van mijn collega’s veel tijd, energie en geld geïnvesteerd om te voldoen aan de door de ziektekostenverzekeraars gestelde eisen. Hiermee zou de vergoeding van mijn behandelingen door ziektekostenverzekeraars in ieder geval tot 2021 veilig gesteld zijn. CZ heeft, ondanks dat ik voldoe aan alle gestelde eisen besloten om vergoeding van mijn behandelingen per 1 januari 2019 te staken.

Vooral u als patiënt (e) wordt daardoor gedupeerd.

 

De berichtgeving van CZ aan u als verzekerde is zeer verwarrend. Voor uw duidelijkheid: Zij vergoeden wel natuurgeneeskunde van therapeuten aangesloten bij de VBAG maar zij vergoeden alleen de volgende natuurgeneeskundige therapieën:

 

o antroposofisch consult;

o auriculotherapie (ooracupunctuur);

o haptonomie/haptotherapie;

o kinesiologie;

o musculoskeletale geneeskunde;

o orthomanuele geneeskunde;

o reflexzonetherapie/voetreflextherapie;

o shiatsu;

o Psychosociale zorg

 

Graag wil ik u erop attent maken, dat u behalve kunt overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar, u ook kunt overwegen de

aanvullende verzekering te schrappen. Tenzij de aanvullende verzekering voor u nuttig is voor andere behandelingen die hieronder vallen. De premie die u maandelijks uitspaart kunt u gebruiken om behandelingen die niet vergoed worden te betalen. Tenslotte bedraagt de dagvergoeding ook slechts 35 tot 40 euro. Een bedrag dat steeds lager wordt in plaats van gecorrigeerd wordt voor inflatie.

 

Een duidelijk overzicht van ziektekostenverzekeraars en wat zij vergoeden aan alternatieve geneeswijzen staat op:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen.

 

Een zorgverzekering die de ruimste vergoeding biedt voor complementaire geneeswijzen is:

https://www.umczorgverzekering.nl/

 

Ondanks deze ontmoedigende actie van CZ blijf ik vol overtuiging doorgaan met dit mooie vak en mij inzetten voor u als patiënt(e). Ik zie u graag in mijn praktijk en wens u mooie feestdagen en veel geluk, liefde en gezondheid voor 2019.

 

Sana praktijk voor complementaire geneeskunde

 

Colette Zwinkels